410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

Hírek


Hírek / 2017.09.30.

FuxFeszt: A zárónap

2017. október 2–7. között harmadik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Lilliput Társulata az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját: a társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó hat napján tizenhét társulat huszonkét előadását láthatja a közönség, a meghívott előadások mellett pedig szakmai beszélgetésekre és workshopra is sor kerül.

A fesztivál zárónapját, délelőtt 10 órától a Mária Királyné Színház Arcadia Társulata nyitja a román nyelvű Magyar Népmesék című előadással. Ezt követően, 11 órától a Szigligeti Színház nagytermében mutatja be A só című látványos és nagyszabású előadását a debreceni Vojtina Bábszínház – a gálaelőadást megelőzően sor kerül a versenyszekció díjátadó ünnepségére is. A 2017-es FuxFesztet a pécsi MárkusZínház A repülés története című előadása zárja, amelyre 15 órától kerül sor az Árkádia Színpadon.

A Szigligeti Színház a FuxFeszt ideje alatt 20 lejes, három tetszőleges előadásra érvényesíthető fesztiválbérletet kínál az érdeklődők számára. Jegyek és bérletek a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint az előadások előtt egy órával), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Bővebb információkért látogassanak el a www.szigligeti.ro, illetve a fuxfeszt2017.szigligeti.ro weboldalakra.

A fesztivál létrejöttét idén a Bihar Megyei Tanács, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatta.Társszervezők: Szigligeti Tanoda Egyesület, Szigligeti Alapítvány.