410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

Hírek


Hírek / 2017.09.30.

FuxFeszt 2017: az ötödik nap előadásai

2017. október 2–7. között harmadik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Lilliput Társulata az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját: a társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó hat napján tizenhét társulat huszonkét előadását láthatja a közönség, a meghívott előadások mellett pedig szakmai beszélgetésekre és workshopra is sor kerül.

Október 6-án, egy hét múlva három előadással vár kicsiket és nagyokat egyaránt a FuxFeszt: délelőtt 10 órától a Rozsnyói Meseszínház mutatja be Öregapám mesefája című legkisebbeknek szóló előadását. 12 órától a Szigligeti Stúdióban mutatkozik be a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábtársulata; ők a Piroska című örök kedvenccel gazdagítják a fesztivál versenyprogramját. Délután 17 órától a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói mutatják be a Mazsola-mesékből született feldolgozásukat.

A Szigligeti Színház a FuxFeszt ideje alatt 20 lejes, három tetszőleges előadásra érvényesíthető fesztiválbérletet kínál az érdeklődők számára. Jegyek és bérletek a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint az előadások előtt egy órával), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Bővebb információkért látogassanak el a www.szigligeti.ro, illetve a fuxfeszt2017.szigligeti.ro weboldalakra.

A fesztivál létrejöttét idén a Bihar Megyei Tanács, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatta.